maanantai 13. syyskuuta 2010

Pieniä askelia ja leivontaa

Mun piti jo eilen kirjoitella tänne, mutta olin niin rättipoikkiväsynyt illalla tuosta viikonlopusta, etten vaan jaksanut edes sormia liikutella. Mutta jospa nyt sitten saisi ajatuksia kasaan.

 Muskarissa ollaan typynkaa jo aamulla käyty ja nyt typy koisii tuolla vaunuissa päiväunia, toivottavasti vielä jonkii aikaa.
 Eilen nimittäin päiväunet menikin niin päin takapuolta kun voi ja olla osaa. Tyttö siis ehti nukkua noin kymmenen minsaa vaunuissa tuolla tien päällä, kun meitin naapuri E autonsa kanssa pysähtyi höpöttelemään niitä näitä, noh ja koska hänellä oli koira J siellä kyydissä, alkoi tietenkin hirveä huutokonsertti puolin ja toisin. Kuten arvata saattaa, Pampulainenhan siihen sitten heräsi. Lähdin kuitenkin heti liikkeelle vaunujenkaa, mutta eihän typy nukahtanut, ei sitten millään, hän luuli tietenkin että on unensa jo nukkunut! Siinä meinasi  kyllä usko, toivo ja kuntokin loppua kun lykin vielä sitten 1,5 h tyttöä unille!! Kun vihdoin sitten nukahti niin eihän ne unetkaan kestäneet kuin tunnin ja mulla oli hirvee kiire saada kaikki valmiiksi ennen kutsuja. Ihmeen hyvin Pampula jaksoi kuitenkin olla sitten loppupäivän, äiti se enemmän taisi olla väsynyt. :D

Me&I:lta tuli nyt tällä kertaa tilattua vain siitä uudesta ihanasta "mopsivauvamallistosta" tää hattu ja huivi,

ja itselleni enkelipaita.

Lahjaksi valitsin tällä kertaa niitä ihanan pehmeitä tyynynpäällisiä.

Lisäksi koska paikalla oli Pihlan puoli sukua, sai hän vielä tämän paidan,


nää housut

ja tunikan.



Tarjoiluna oli tällä kertaa, tätä Marien reseptillä tehtyä (joskin hiukan sovellettuna versiona)
 kinkku-ananas-aurajuustopiirakkaa.

Lisäksi tällä kinuskikissan ohjeella tehtyjä muffinsseja, tosin täyttenä oli tällä kertaa tuplasuklaasydän (maito-sekä valkoista suklaata) sekä koristeena oranssiksi värjättyä kermaa sekä nomparelleja.


Ja vielä omenapiirakkaa omalla reseptillä, tällä kertaa näin:

Helppo omenapiirakka
valmis tai itsetehty murotaikinapohja
omenoita
vaniljarahka 2-3 prk (riippuen omenoiden määrästä)
sokeria
kanelia
kananmuna

Muropohjaa paistetaan ensin 10min 225 asteessa ja sen jälkeen ladotaan kyytiin omenat. Niiden päälle ripotellaan oman maun mukaan sokeria&kanelia. Kananmuna ja rahkat sekoitetaan keskenään ja levitetään päälle omenoiden päälle. Sen jälkeen paistetaan uunissa noin 30min ja voi peittää foliolla loppuvaiheessa (kuten huomaatte mä en laittanut foliota päälle ja vähänhän tuo ehti kärähtämään).



Meillä muuten nyt sitten kävellään, jee! :)
Pihla on tässä alkanut koko ajan kävellä pidempiä matkoja ja nyt alkaa menemään jo ihan hyvin! Voi tuota liikunnan riemua!

(mikä ihana kaaos onkaan taustalla :D)


Näihin tunnelmiin,
mukavaa alkanutta viikkoa kaikille täällä pyörähtäville! :)

6 kommenttia:

  1. Voi miten söpöjä nuo vaatteet ja herkullisen näköisiä leivonnaisia, aivan tuli nälkä!

    VastaaPoista
  2. Saanko hieman viilata pilkkua, toi on mopsi eikä buldoggi ;) (sorry, oli pakko). Mä en oikeen lämmennyt tolle uudelle mallistolle. Ne mopri housut voisin huolia, mutta aika pettynyt olin. Mutta nämäkin ovat niitä makuasioita joista ei saa kiistellä :D. Hienoa että teillä kävellään, meillä on kanssa samanlaista menoa. Ja nam mitä herkkuja sulla oli tarjolla!

    VastaaPoista
  3. kiitos Marilla. :)
    Ja Monalisa, totta se on mopsi, miks ihmeessä mä sitä bulldogiksi sanoin (en ees ite keksi että miksi :D). joku härö. :D
    ne housut ja toi hattu oli musta ne parhaimmat ja ehkä se neuletakki, mut ei ne kalsarien näköiset jutut.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Tosi kivoja vaateostoja! En tosiaan ole koskaan nähnyt Me&I:n vaatteita livenä, mutta kuvissa ovat kyllä tosi ihania.

    Ja tarjoilutkin näyttivät nameilta, erityisesti iskin silmäni noihin makeisiin :)

    Onnea neitokaiselle kävelytaidosta!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentistasi Sinttu!:)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥